لیست اختراعات فؤاد كاظمي
كيت \\"نانو مغناطيسي تخليص DNA پلاسميدي از باكتريها\\" روشي نوين براي تخليص DNA پلاسميدي از نمونه هاي استخراج شده پلاسميد از سلولهاي باكتريايي مي باشد. اين كيت قابل استفاده در تمامي حوزه هاي علوم زيستي (پزشكي، زيست شناسي، ميكروبيولوژي، بيوتكنولوژي، كشاورزي، صنايع غذايي و ...) مي باشد. اين كيت مبتني بر نانوذرات مغناطيسي آهن بوده كه با انجام اصلاحات و ايجاد پوشش مناسب براي اين كار مناسب سازي شده اند. با استفاده از بافرهاي اختصاصي طراحي شده براي تخليص DNA پلاسميدي از سلولهاي باكتريايي مي توان با روشي ساده و ارزان و با كارايي بالا اقدام به خالص سازي پلاسميد نمود. به دليل عدم نياز به سانتريفوژ و عدم بكار گيري از تركيبات سمي، قابليت استفاده ايمن و بسيار كارا در آزمايشگاههاي تحقيقاتي را خواهد داشت. مزاياي اين كيت عبارتند از: 1- كاهش مراحل سانتريفوژ 2- خلوص بالاي اسيدهاي نوكلئيك استخراجي 3- روشي ارزان به دليل عدم نياز به تجهيزات پيشرفته 4- ايمن بودن روش استخراج به دليل عدم نياز به تركيبات شيميايي خطرناك.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"كيت نانو مغناطيسي ريكاوري (بازيابي) اسيدهاي نوكلئيك (DNA) از ژل آگارز\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" روشي نوين براي بازيابي قطعات مختلف DNA از روي ژل آگارز است. اين كيت قابل استفاده در تمامي حوزه هاي علوم زيستي (پزشكي، زيست شناسي، ميكروبيولوژي، بيوتكنولوژي، كشاورزي، صنايع غذايي و ...) مي باشد. اين كيت مبتني بر نانوذرات مغناطيسي آهن بوده كه با انجام اصلاحات و ايجاد پوشش مناسب براي اين كار مناسب سازي شده اند. با استفاده از بافرهاي اختصاصي طراحي شده براي انحلال و تخليص قطعات DNA از ژل آگارز مي توان با روشي ساده و ارزان و با كارايي بالا اقدام به جداسازي و بازيابي قطعات DNA از ژل هاي آگارز معمولي نمود. اين كيت به دليل عدم نياز به سانتريفوژ و عدم بكار گيري از تركيبات سمي، قابليت استفاده ايمن و بسيار كارا در آزمايشگاههاي تحقيقاتي را خواهد داشت. مزاياي اين كيت عبارتند از: 1- عدم نياز به دستگاه سانتريفوژ 2- خلوص بالاي اسيدهاي نوكلئيك استخراجي 3- روشي ارزان به دليل عدم نياز به تجهيزات پيشرفته 4- ايمن بودن روش استخراج به دليل عدم نياز به تركيبات شيميايي خطرناك 5- عدم آسيب به قطعات DNA به دليل حداقل تيمارهاي فيزيكي.
كيت نانو مغناطيسي استخراج DNA ژنومي از بافت هاي انساني و حيواني روشي نوين براي استخراج DNA از بافتهاي انساني و حيواني و قابل استفاده در تمامي حوزه هاي علوم زيستي (پزشكي، زيست شناسي، كشاورزي، صنايع غذايي و ...) مي باشد. اين كيت مبتني بر نانوذرات مغناطيسي آهن بوده كه با افزودن پوشش هاي خاص مناسب سازي شده اند. بافرهاي اختصاصي طراحي شده براي استخراج DNA از بافت هاي حيواني و انساني روشي ساده و ارزان و با كارايي بالا را براي استخراج DNA فراهم كرده است. عدم نياز به سانتريفوژ و عدم بكار گيري از تركيبات سمي، قابليت استفاده ايمن و كارامد آن را در آزمايشگاههاي تحقيقاتي ممكن مي سازد. مزاياي اين كيت عبارتند از: 1- عدم نياز به دستگاه سانتريفوژ 2- خلوص بالاي اسيدهاي نوكلئيك استخراجي 3- كوتاه تر كردن زمان استخراج 4- حداقل مقدار نمونه بافتي (كمتر از 2/0 ميلي گرم) 5- روشي ارزان 6- ايمن بودن روش استخراج به دليل عدم نياز به تركيبات شيميايي خطرناك. اين كيت طبق اطلاعات موجود نمونه خارجي ندارد. تمامي نمونه هاي مشابه خارجي حداقل نياز به يك مرحله سانتريفوژ دارند در حالي كه در نمونه ارائه شده نياز به اين دستگاه گرانقيمت برطرف شده است.
كيت "نانو مغناطيسي استخراج DNA ژنومي از روغن و فراورده هاي غذايي" روشي نوين براي استخراج DNA از انواع فراورده هاي غذايي با منشا زيستي (گياهي و حيواني و ميكروبي) بوده و قابل استفاده در تمامي حوزه هاي علوم زيستي (پزشكي، زيست شناسي، كشاورزي، صنايع غذايي، بهداشت و ...) مي باشد. اين كيت مبتني بر نانوذرات مغناطيسي آهن بوده كه با انجام اصلاحات و ايجاد پوشش مناسب براي اين كار مناسب سازي شده اند. با استفاده از بافرهاي اختصاصي طراحي شده براي استخراج DNA از فراورده هاي غذايي مي توان با روشي ساده و ارزان و با كارايي بالا اقدام به استخراج DNA نمود. به دليل عدم نياز به سانتريفوژ و عدم بكار گيري از تركيبات سمي، قابليت استفاده ايمن و بسيار كارا در آزمايشگاههاي تحقيقاتي را خواهد داشت. مزاياي اين كيت عبارتند از: 1- عدم نياز به دستگاه سانتريفوژ 2- خلوص بالاي اسيدهاي نوكلئيك استخراجي 3- كوتاه تر كردن زمان استخراج 4- حداقل مقدار نمونه بافتي (كمتر از 2/0 ميلي گرم) 5- روشي ارزان به دليل عدم نياز به تجهيزات پيشرفته 6- ايمن بودن روش استخراج به دليل عدم نياز به تركيبات شيميايي خطرناك. اين كيت طبق اطلاعات موجود نمونه خارجي ندارد. تمامي نمونه هاي مشابه خارجي حداقل نياز به يك مرحله سانتريفوژ دارند در حالي كه در نمونه ارائه شده نياز به اين دستگاه گرانقيمت برطرف شده است.
كيت نانومغناطيسي استخراج DNAژنومي از بافت هاي گياهي با هدف تسيهل و سرعت بخشي به انجام آناليزهاي مولكولي در حوزه علوم زيستي طراحي و ساخته شده است. اين كيت مبتني بر نانوذرات مغناطيسي آهن بوده كه با انجام اصلاحات و ايجاد پوشش مناسب براي اين كار مناسب سازي شده اند. بعد از پودر كردن نمونه هاي گياهي با افزودن بافرهاي اختصاصي طراحي شده و سپس افزودن نانوذرات به كمك يك جداساز مغناطيسي طراحي شده مي توان در اسرع وقت و با حداقل هزينه و با كارايي بسيار بالا اقدام به استخراج DNA نمود. اين كيت برخلاف نمونه هاي مشابه موجود در بازار قادر است با حداقل مقدار نمونه گياهي (كمتر از 3 ميلي گرم) و در حداقل زمان ممكن (كمتر از 40 دقيقه) براي استخراج DNA مورد استفاده قرار گيرد. ويژگي شاخص اين كيت عدم نياز به مرحله سانتريفيوژ است كه تمامي كيتهاي موجود در بازار نيازمند اين مرحله هستند. به اين ترتيب هزينه كار بشدت پايين مي آيد. حتي در آزمايشگاههاي تحقيقاتي كه تجهيزات بسيار اندكي دارند قادرند كه با استفاده از اين كيت نياز خود را برطرف كنند. براساس اطلاعات موجود كيتي با اين مشخصات و بويژه بي نياز به سانتريفوژ تاكنون در سطح بين المللي هم ارائه نشده است.
با استفاده از جاذب تهيه شده (CTA1, CTA3و CTA4) مي توان فلزات سنگين را از محلول هاي آبي حذف كرد. براي تهيه اين جاذب ها از آكريل آميد، تانيك اسيد، نانو ذراتTiO2، هيدروژل هاي تجاري و... استفاده شده است. اين پليمر علاوه بر پتانسيل بالاي جذبي، خواص منحصربه فردي مانند متخلخل و غير سمي بودن، قابليت بازيافت فلز و پليمر، پايداري حرارتي و تصفيه دامنه وسيعي از غلظت ها رادارد. همچنين براي ساخت اين پليمر از نور خورشيد به جاي حرارت استفاده شده است.
اختراع حاضر در زمينه شيمي و نانو شيمي مي باشد امروزه با پيشرفت جوامع بشري و آلودگي هاي ايجاد شده، لزوم حذف الاينده ها، توليد مواد با كاراي بالا وآلودگي كمتر بيشتر مورد توجه قرار گرفته اند از اين رو در اين اختراع توليد ماده اي با كارايي بالا و كمترين الوديگي براي محيط زيست باكاربرد حذف مواد الوده كننده محيط مورد توجه قرار گرفته است. نانو ذرات روي اكسيد يكي از ذرات معدني پركاربرد ميباشد كه به دليل خواص فيزيكي و شيميايي مانند پايداري شيميايي بالا، ثابت ديالكتريك پايين، فعاليت كاتاليزگري بالا، جذب نور فروسرخ و فرابنفش و از همه مهمتر خاصيت ضد باكتري اشاره كرد بهطوركلي نانو ذرات به علت نسبت بالاي سطح به حجم آن و برهمكنش سطحي، پايدار ميباشند فرايند توليد نانو ذرات روي اكسيد كه كاربرد فراواني دارند به روشهاي مختلفي انجام ميشود كه در اين اختراع از يك پليمر با ويژگي منحصربهفرد ازجمله جاذب آب و داراي فضاي خالي كه محيط مناسبي براي سنتز نانو مواد و شكلدهي به آنها فراهم مي¬كند استفادهشده است. در اين حالت نانو ذرات را ميتوان از داخل هيدورژل خارج كرد. نانو ذرات در داخل هيدروژل، به دليل وجود نانو ذرات روي اكسيد، نانو كامپوزيتي است با فعاليت نوري و ضد باكتريايي كه آزمايشات انجامشده نشان ميدهد كه نانو ذرات روي اكسيد توليدشده اندازه 70 تا 120 نانومتر را دارا ميباشند و براي تست فعاليت نوري، هيدروژل حاوي نانوذرات در داخل محلول آبيرنگ متيلن بلو در مقابل نور خورشيد قرار داده و از طريق پيگيري با طيفسنجي مرئي- فرابنش، تخريب نوري متيلن¬بلو تاييد شد. همچنين از اين محصول براي كنترل باكتري ايي كولاي استفاده شد كه نتايج بهدستآمده نشان داد محصول بهدستآمده داراي خاصيت ضد باكتري است.
روش مورد نظر براي سنتز سريع، مؤثر، كارآمد و سبز پليمر¬ها در زمينه شيمي طراحي شده است چراكه اين روش از چند مورد اهميت دارد: 1- استفاده از نور به جاي گرما 2- استفاده از نور مرئي 395 نانومتر به جاي نور فرابنفش (365> نانومتر) 3- استفاده از آغازگر¬هاي نوري ساده، ارزان قيمت و مناسب 4- استفاده از حلال سبز، ارزان قيمت، دردسترس و غيرسمي 5- عدم توليد محصولات جانبي 6- سادگي روش و وركاپ ساده 7- توليد پليمر¬ها و كوپليمر¬ها با بازده بالا و شاخص پراكندگي نزديك به يك بنابراين ما ابتدا آغازگر¬هاي نوري جديد و مناسبي را سنتز و شناسايي كرديم، سپس با استفاده از اين آغازگر¬هاي نوري تحت نور مرئي 395 نانومتر در حلال اتانول، پليمر¬ها و كوپليمر¬هايي با بازده بالا و با شاخص پراكندگي نزديك به يك سنتز كرديم.
موارد یافت شده: 8